Κέα (Τζια)

Καταγωγή από την Kέα (Tζια) μας, ένα νησί που σε κάποιους δεν έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία να τους μαγέψει με τα παρθένα τοπία της, τα ολόδροσα νερά και την απαλή της αύρα.

Φαντασία ταξιδιάρικη ανταμώνει στην Κέα (Τζια) θέα γνώριμη, που ευωδιάζει από αναμνήσεις οικείες, ανέμελες, βγαλμένες από τα τοπικά παραμύθια με τα οποία με 'σκέπαζε' η γιαγιά τα παιδικά μου βράδια.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει… "Γιατί στην Κέα (Τζια); Ποιό είναι το διαφορετικό από άλλους λατρεμένους προορισμούς;" Δεν απαντώ… μα με ένα νεύμα μόνο προσκαλώ, προκαλώ! Έλα να ταξιδέψεις εκεί που τα πάντα τραγουδούν, αναπνέουν, ζουν!

Στην Κέα (Τζια) οι φωνές γίνονται στάλες βροχής τα χειμωνιάτικα βράδια και οι σκιές στήνουν χορούς στα σοκάκια τα μεσημέρια του καλοκαιριού.

Η φύση στην Κέα (Τζια) πανηγυρίζει και αποθεώνει την ύπαρξη των επίγειων παραδείσων. Ο τόπος μας καρτερεί να σε κατακτήσει, όπως χρόνια τώρα κάνει με τους επισκέπτες του.

Βάλε πλώρη για την Κέα (Τζια) και το λιμάνι της, το γραφικότατο φυσικό όρμο της Κορησσίας.

Εκεί θα σε υποδεχθεί φωτίζοντας τις πιο ταξιδιάρικες σκέψεις σου ο πρώτος φάρος που άναψε στις Κυκλάδες (1831), ο φάρος του Αϊ-Νικόλα στην Κέα (Τζια), χτισμένος στα ερείπια του ιερού ναού του Ποσειδώνα.

Έλα, μην αργείς… Σε περιμένουμε…